HTML

Szabó Katalin, festőművész - artist painter

Friss topikok

2010.05.26. 18:22 szabokatalin

Kiállítás Erdélyben

Címkék: kiállítás exhibition festőművész kunstmaler painter szabo katalin ausstellung

Medias (Medgyes) város központjában, a Petőfi Sándor utcában 2010 márciusában nyílott a Cirrus Galéria, ahová meghívást kaptam május második felében egy önálló kiállításra. A galéria tulajdonosa Vasile Popescu festőművész, akvarellista. Internetes oldalán láthatók gyönyörű  alkotásai: w.ww.vasilepopescu.com 

Néhány fotó Medgyesről, Sopron testvérvárosáról. Nem először vagyok itt. Két alkotótársammal, Török Bettivel és Szényi Péterrel 2002 nyarán gyönyörű két hetet töltöttünk itt el. Nagyon sokat festettünk, legalábbis mi, "lányok". Ugyanis vendéglátóink minden feltételt biztosítottak nekünk a gondtalan alkotáshoz. A színvonalas ellátást, a kapcsoaltot a helyi művészekkel, és megmutatták a város és környékének festői szépségű helyeit. Kedves, vendégszerető embereket ismertünk meg és tehetséges művészeket. Hazautazás előtt a Schuller házban az ott készült művekből kiállítás nyílt. Betti és én fejenként több, mint 20 akvarell képpel szerepeltünk. 

 

Most 2010-ben jó volt újra látni az ismerős arcokat. Néhány felvétel található itt az előkészületekről és a kiállított képekről. Összesen 34 festmény került a galéria falaira.

A kiállítást Adrian Matei kulturális koordinátor, több könyv szerzője nyitotta meg. Több fotó a megnyitó ünnepségről.

A tolmács szerint nagyon szép beszéd volt, amit ő nem tudott nekem a fordításban visszaadni. Ezt megelőzően május 20-án este, fő műsoridőben a helyi televizó Élvonal című műsorát a kiállításnak és az új galériának szentelte. Egy órás élő riportműsorban vettünk részt. A műsor alatt bemutatták az alkotásaimat is. Szép volt, jó volt, örülök, hogy ott lehettem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabokatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr132351272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása