HTML

Szabó Katalin, festőművész - artist painter

Friss topikok

2009.12.16. 13:45 szabokatalin

Szabó Katalin - Bemutatkozás

Címkék: kép bemutatkozás painting festészet szabó festés katalin introduction bild kunstmaler vorstellung painter gemälde pictur

 Egyáltalán nem meglepő az, hogy a művészet mindig megpróbálja magát újraértelmezni, hiszen a művészet mindig a hétköznapokból kap életet, értelmet a művész által. Mindenki személyes élményeiből meríti alkotásainak témáját. A festészet talán a legrégebbi kifejezésmódja a művészeknek, s talán, ha művészetről beszélünk a legtöbb embernek a festmények jutnak eszébe, a klasszikusok, amelyekben még mindig él a szép fogalma, értékrendje.

Életrajz

Hajdúviden születtem 1957-ben. Iskoláimat ott, majd Hajdúnánáson és Debrecenben a Vegyipari Szakközépiskolában végeztem. 1980-ban szereztem diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán, és 2000-ben a MANTRA Alternativ Természettudományi Főiskola Parapszichológiai Karán. .

Egyesületi tagságok:

  • Alpok Képzőművészeti Kör -jelenleg alelnök is (2000-    )
  • Soproni Képzőművészeti Társaság (2003-   ), vezetőségi tag (2008-  )
  • Alkotó Képzőművészek és Irók országos Szöveségének (AKIOSZ) (2006-2008)
  • Egyik alapítója a Soproni Magyar-Lengyel Baráti Körnek(2002-  ), 2005-ig titkár

Számos alkotótáborban, mintegy száz csoportos és számos egyéni kiállításon vettem részt többek közt Sopronban és környékén, Győrben, Debrecenben, Encsen, Hódmezővásárhelyen, Nagyhalászon, Tiszavasváriban, Mezőkövesden, Erdélyben (Medgyes) és Ausztriában (Eisenstadt, Bécs, Seefeld-Kadolz), Szlovákiában Nagysároson.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabokatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr611602139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása